עזרה ראשונה למקרים דחופים​

נפלה השן התותבת ? השתל נשבר או מציק לכם ? כאבי שיניים פתאומיים? שן שבורה? מה נעשה במקרים הללו כשנדרשת עזרה ראשונה ואי אפשר לחכות עד להגעת התור? רפואת שיניים דחופה כוללת מקרים רבים שמצריכים טיפול מידי.

רפואת שיניים דחופה היא כל סוג של טיפול שעל הלקוח לבצע תוך 24 שעות מרגע המקרה. מרפאות השיניים אשר עוסקות בנישה זו פועלות לאורך שעות רבות בכל יום וגם בסופי שבוע ובחגים. לאור חשיבותו של הטיפול אין צורך לקבוע תור אלא להגיע למרפאה. בהתאם למקרה יבצע הצוות את צילומי הרנטגן הנדרשים כדי לקבוע מהו הטיפול המיטבי שיסייע ללקוח.

טיפולי חירום כוללים טיפול במקור הכאב אם יש שן בעייתית, עקירת שן, טיפול בכתרים ובגשרים שנפלו ועוד.

במהלך הנסיעה אל המרפאת בשעות הערב או בשעות הקטנות של הלילה, כדאי לקחת אתכם כמה פריטים קטנים כמו פד גזה או פד אחר, ממחטה, מיכל עם מכסה ומשככי כאבים.

מה קורה עם כתרים שזזו ממקומם או נפלו

אם הכתר הקיים זז או נפל, יש אפשרות לבצע פעולות ראשוניות באופן עצמאי, כמו להדביק את הכתר עם דבק של שיניים תותבות, ליישר אותו, באמצעות משחת שיניים או ווזלין להניע את הכתר ולהחזירו למקומו. בתום הפעולה כדאי להניח בפה מטלית ולנשוך אותה כדי להעניק יציבות לפעולה הזמנית שביצעתם. רופא השיניים יבצע פעולה זו באופן מקצועי ואף ימליץ לא אחת להחליף את הכתר הקיים בכתר זירקוניה.

הגעה לרפואת שיניים דחופה

האם אתם סובלים וכואבים? חסרות לכם שיניים? אתם מתקשים באכילה? אל תחכו ואל תתפשרו בדרך אל החיוך המושלם.

כדי לשמור על בריאות השיניים, אתם קובעים בדיקות תקופתיות אצל רופא השיניים, מצחצחים באופן הנכון ובסבלנות, נותנים מענה לכל כאב קטן שעולה. אך מה תעשו אם עולה כאב פתאומי וחד בשעות שבהן המרפאה סגורה, או כאשר קורה ושן נשברת דווקא בשעות הערב ? רפואת שיניים דחופה יכולה לכלול טיפולים במשברים האלה ורופא השיניים העוסק ברפואת חירום מתמחה במקרים הללו.

החיים הם דינמיים ומשתנים ואנו מכירים בכך שלעתים קורים אירועים שאין לנו שליטה עליהם אך, דרוש להם מענה מידי. זו הסיבה שהקמנו את האפשרות של רפואת שיניים דחופה ואנו מאפשרים לכל מי שצריך טיפול מידי לפנות אלינו ולקבל פתרון מהיר ויעיל אשר יעזור לכאב ולאי הנוחות.

לא כל אירוע דורש הגעה אל מרפאת שיניים חירום ודורש טיפול מידי, אך, חשוב שלא תחליטו בעצמכם ותפנו אלינו כדי לקבל את ההנחיה המתאימה בהתאם למקרה, אם להגיע או לחכות ולקבוע תור.

תפקידו של רופא שיניים חירום מכוון לעבר עזרה ראשונה כמו שיניים שמהדהדות בכאב חד, חזק ומתמשך יכולות לפגוע בתפקוד ולגרום לכם להיכנס למיטה, לקחת כדורים נגד כאבים ולא לזוז משם. אך זהו לא פתרון מועיל והוא משאיר את הבעיה.

זהו מצב בו נכון לפנות אל המרפאה ולהגיע לשם הבנה של מקור הכאבים. לא כל כאב טמון בשן פגועה (הכאב יכול להגיע כי השן רקובה, קיים חור בשן או זיהום ובאותה מידה גם עקב דלקת חניכיים). כל כאב מציין כי משהו לא עובד כמו שצריך ועד שהכאב לא יקבל מענה ולא יינתן טיפול הוא יישאר לכן, אל תחכו ופנו לבדיקה.

רפואת שיניים דחופה

ישנם גם אירועים חיצוניים היכולים לפגוע בשיניים. למשל, אכילת מזון קשה אשר ברגע אחד של חוסר תשומת לב גורמת לכך שהכתר או הסתימה נשברו ונפלו. אתם מוצאים את עצמכם עם חור ואזור חשוף. כך גם אם אין כאבים, אירועים אלו מסכנים את האזור הפגוע ויכולים לגרום לזיהום ולהחמרת המצב.

מקרה אשר גם הוא מהווה סיבה מספיק טובה לפנות לרופא שיניים בחירום הוא כאשר מתקיים אירוע טראומתי כמו תאונה או נפילה והשן כולה או כמה שיניים נשברות. מעבר לכאב הרב שנוצר, עולה טראומה לכל האזור כולו, דבר שיכול להשפיע על רקמות החניכיים ולפגוע במבנה העצם של הלסת.

גם אם נראה לכם שלא יהיה צורך, עדיף ומומלץ שיהיו לכם את פרטי רופא שיניים חירום במקום קל לשליפה שיהיה מוכן למקרים כאלו. אנו נעניק לכם מענה מהיר ומיידי בכל הנדרש ומכיוון שהמעבדה שלנו נמצאת במרפאה עצמה, תוכלו לקבל מעטפת טיפול מלאה משלב האבחון ועד לשלב בניית ההתקנים הנדרשים. הכול במקום אחד.

האם אתם סובלים וכואבים? חסרות לכם שיניים? אתם מתקשים באכילה? אל תחכו ואל תתפשרו בדרך אל החיוך המושלם.

רפואת שיניים דחופה

הגעה לרופא שיניים חירום בגלל כאבי שיניים חזקים

כאשר הכאבים הם קשים מנשוא מומלץ להגיע למרפאת השיניים הפועלת במתכונת חירום. אך בשלב ראשון כדאי לקחת משככי כאבים כדי להקל על הכאב ובמקביל לצאת לדרך.

קבלת החלטה על פנייה לרופא שיניים חירום

יש מקרים הקשורים לבעיות בשיניים שהן אינן דחופות ולכן אפשר לתאם תור ולהגיע אל רופא השיניים. אך יש מקרים שהם אקוטיים ולכן יש לפנות למרפאה המעניקה שירותי חירום בתחום רפואת השיניים. זה קורה כאשר כאב השיניים הוא בלתי נסבל ונמשך כבר כמה ימים, ככל הנראה הכאב נגרם מהזיהום שקיים בשן ולכן הדבר דורש טיפול מידי ובמקרים רבים גם קבלת מרשם לתרופה אנטיביוטית כדי לטפל בזיהום.

גם במקרים שבהם יש דימום מהשיניים, שן שקיבלה מכה משמעותית, חתך בחניכיים או בלשון, כתר שנפל, או סתימה שנשברה, כדאי להגיע למרפאת שיניים חירום ללא דיחוי כדי לקבל עזרה ראשונה ובשלב השני להגיע לטיפולים נוספים במועדים שיתאם עבורכם רופא השיניים המיומן.

מהו תהליך הטיפול במרפאת חירום

חשוב להגיע למרפאה זו מוקדם ככל האפשר ותוך פרק זמן קצר ממועד שבירת השן, נפילת הכתר, או תחילת הכאב העוצמתי. הרופאים במרפאת החירום מודעים לעובדה שמדובר במצב המצריך פעולה מידית ולכן הם עושים כל שניתן כדי לסייע לכל אחד מהלקוחות במהירות האפשרית. זה מתחיל באבחנה כדי להבין את הבעיה באופן מעמיק וביצוע הצילומים הנדרשים ובהתאם לכך קובעים תוכנית טיפולים שהשלב הראשון שלה מתבצע במקום כדי להקל על הלקוח.

מענה לכל תושבי הסביבה

כשאדם סובל כאבים עוצמתיים או שיש לו בעיה אחרת באחת השיניים, הרצון שלו הוא להגיע מוקדם ככל האפשר למרפאת השיניים הקרובה.

זו הסיבה שאנחנו מעניקים מענה לרפואת שיניים בזמן חירום לכל תושבי האזור, חולון, בת-ים, ראשון לציון, תל אביב, אזור וכל היישובים הסמוכים.

המרפאה פעילה לאורך כל השבוע וגם בסופי השבוע.

טיפול לשן שניזוקה

אם אחת השיניים שלכם נפגעה עקב היתקלות בחפץ מסוים או בתאונה קיים חשש שהיא נשברה או נסדקה. עד ההגעה למוקד החירום חשוב לשמור עליה כשהיא לחה. אם היא נפלה לחלוטין ממקומה, כדאי לנסות להכניס אותה למרווח שלה וזאת בלי לגעת בשורש עצמו. אם לא הצלחתם להחזיר את השן למקומה, כדאי להניח אותה בין החניכיים לבין הלחי וזאת עד ההגעה לקבל טיפול רפואי מהיר.

אם לא הצלחתם לבצע את הפעולות הללו, יש לשטוף היטב את חלל הפה במים חמים, להניח מגבת לחה כדי למנוע נפיחות במקום רגיש זה.

לאחר הבדיקה המקיפה במרפאה הרופא יבצע כמה פעולות על פי הצורך הספציפי של המקרה, יחבר כתר זמני על השן כדי למנוע בעיה עתידית, יבצע צילום פנורמי מלא כדי לעלות על מהות הבעיה, עקירה של השן אם אי אפשר לטפל בה, מילוי חומר השן כדי לכסות את המקום שנסדק, או טיפול שורש בשן שהרקמה שלה נפגעה.

סוגי הטיפולים הקיימים במרפאת החירום

מרפאת חירום היא מרפאת שיניים לכל דבר ולכן יש בה את כל הציוד ואת כל המכשור הרפואי כדי לבצע כל טיפול שהוא דחוף. כמו לדוגמה טיפולי שורש לאור כאבים בשן, סתימות, עקירות, שן שהושתלה ונפלה ממקומה ועוד. המגמה של רופא השיניים היא להקל על המטופל לאור מצבו ובעיקר לאור הכאב האיום שהוא חווה, שאינו מאפשר לו להתנהל באופן נורמטיבי.

בעיות במבנים אורתודנטים

היום, צעירים ומבוגרים שמים דגש על שיקום הפה, כשאת הפעולות היא התקנה של גשר בשיניים כדי ליישר את השיניים וכך הן תהיינה בסוף מהלך זה צמודות זו לזו. לעיתים יש תקלות ואחד מחוטי המתכת נשבר והוא פוגע בחניכיים, בלשון או בלחי. זה די מפריע, כואב ופוצע, כיוון שזה דוקר ולכן כדאי לכסות זאת עם גזה או צמר גפן, עד ההגעה למרפאת החירום.

נוהלי בטיחות למניעת נזקים בשיניים

מי שעוסק באחד מהסוגים של ספורט אתגרי ויש חשש שיקבל מעת לעת מכות באזור הפה, כדאי שהוא יקפיד לשים מגן שיניים העשוי גומי ומעניק הגנה לשיניים בלסת העליונה. בדרך זו יוצרים הגנה מיטבית ובולמים את הזעזוע וכך גם אם הספורטאי מקבל מכה חזקה, מגן השיניים ימנע מצבים של סדק או של שבר בשיניים.

חתכים או פגיעה בחלל הפה

במקרה של פגיעה פנימית בחלל הפה חשוב לקחת משככי כאבים שהם לא אספירין ולהגיע מוקדם ככל האפשר למרפאת החירום. במקרים האלו רצוי לשטוף היטב את הפה עם מי מלח כדי לחטא את המקום ואם מדובר בלשון יש לספוג את הדימום ולחרוץ את הלשון כלפי חוץ.

ההשלכות של אכילת מזון קשה

כאשר אוכלים מזון קשה בכוונה או בטעות יש לכך לא אחת השלכות. המוצר הקשה פוגע במבנה של השן או אפילו סודק אותה. זהו מצב חירום ולכן כדאי להגיע במהירות למרפאת השיניים הפעילה לאורך כל היממה.

סדקים בלשון

כאשר יש סדקים בלשון נוצרת רגישות בעת שתייה או אכילה של מאכלים או שתייה קרה או חמה. כדאי להגיע אל מרפאת החירום כדי שהרופא יבצע צילומים של כל חלל הפה. כך הוא יעלה על הבעיה בלשון ויבצע את הטיפול הנדרש.

קיימת חשיבות רבה לבצע טיפול מהיר וזאת כיוון שהסדק עלול לפגוע ברקמה כאשר לועסים מאכלים שונים. בנוסף לכך הסדקים עלולים להתרחב והכאב יהיה עוצמתי יותר כיוון שיש ברקמה כלי דם שונים. והם יוצרים רגישות בשיניים הסמוכות ללשון במקום הבעייתי.

פגיעה בשיניים

אם אדם חש כאב משמעותי בעת שתיית משקה חם והוא החליט כי יש להגיע למרפאת החירום, כדאי שינסה במקום זה לשתות מים קרים וקיימת סבירות גבוהה שהוא יחוש הקלה. רצוי להשאיר את המים בתוך חלל הפה עד ההגעה למרפאת החירום.

אם הכאב מופיע בעת נגיסה או נשיכה אולי יש בחלל הפה מורסה שהוא אזור שהתפתחה בו מוגלה וסביבה יש רקמות מתות. מדובר בדלקת שנגרמת עקב טפילים או חיידקים. יש לעשות כל שניתן כדי לא לפגוע במורסה וזאת כדי שהתכולה שלה לא תצטבר בחלל הפה.

אם הבעיה היא הפוכה וקיימת רגישות לקור בשיניים, ואף קשיי נשימה, יש להפסיק לשתות משקאות קרים ולנשום רק דרך הפה.

דילוג לתוכן