דילוג לתוכן

כיצד מטפלים בעששת

עששת

עששת היא מחלת שיניים אשר נגרמת בשל שחיקה של האמייל שעוטף את כל אחת מהשיניים. כאשר האמייל אינו פעיל או קיים, הוא אינו מסוגל להגן על השן מפני החיידקים הקיימים. 

מחלת העששת 

ברוב המקרים החיידק סטרפטוקוקוס מוטנס הוא זה שגורם למחלת העששת. אפשר לראות על פני השיניים אבנית בצבע חום וכמויות גדולות יחסית של פלאק שמצטבר עליהן. מחלה זו נראית על השיניים ובין שן אחת לשן הצמודה אליה ויוצרת חורים ואף שברים. מחלה זו פוגעת בשיני חלב אצל ילדים קטנים. דבר שפוגע לא אחת גם בשורשים של השיניים הקבועות שאמורות לבצבץ החוצה בסביבות גיל שש. 

בדיקת תקופתית אצל רופא שיניים 

כדי למנוע את הפגיעה ברקמות השיניים מומלץ לבצע בדיקה תקופתית אצל רופא שיניים בקריות. בשפלה או באזור מגוריכם. בכדי שהוא יבחן באופן מדוקדק את מצבה של כל שן על ידי בדיקה עצמית, או על ידי הצילומים הנדרשים כדי להגיע למסקנות מקצועיות אם הכול תקין, או שיש צורך בביצוע פעולות שונות כדי לשפר את מצבן של השיניים.

ההמלצה היא להגיע לקליניקה של רופא השיניים לבדיקה זו בכל שישה חודשים. בנוסף לכך להקפיד על צחצוח שיניים איכותי בוקר וערב, כדי להפחית את הסיכויים לקיומה של מחלת העששת.

אפשר להבחין במחלת העששת, בכתר, בין השיניים ועל משטחי הלעיסה וגם בשורש השן. יש לקוחות רבים שתופעת העששת חוזרת שוב ושוב עקב סיבות שונות כמו נטילת תרופות ספציפיות, כימותרפיה יובש בפה ועוד.

טיפול במחלת העששת

בשלב ראשון רופא השיניים מוריד את הגורם שיוצר את הזיהום ואת הרקמות שנדבקו בזיהום זה. לאחר מכן הוא מבצע ניקוי מאסיבי של השיניים, באמצעות מכשור מתוחכם וחומרי חיטוי אשר יוצרים חלל פה ללא עששת. 

בשלב השני יש לטפל בתוצאות שגרמה העששת. הרופא בודק את השיניים שיש בהן חורים והוא מבצע בהן סתימות זמניות או קבועות. בהמשך הוא מבצע טיפולי שורש בכל אחת מהשיניים הפגועות. מדובר בטיפול ארוך שמתבצע בכמה שלבים ולכן מצריך כמה מפגשים עם רופא השיניים עד השלמת הטיפולים.

במקרים חריגים יהיה צורך בביצוע פעולות מורכבות יותר כמו התקנת כתרים. עקירת שיניים ספציפיות וביצוע שתלים.

גם כשמדובר בשיני חלב מבצעים את כל הטיפולים הללו ובמקרה של עקירה מתקינים שומר מרווח כדי שהשיניים הקיימות לא יתפסו את מקומה של השן הקבועה.