הרמת סינוס – מה זה, למה צריך ומתי

הרמת סינוס

אז מה זה בכלל הרמת סינוס? קודם כל צריך להבין שסינוס הוא לא רק מושג בטריגונומטריה.
סינוס הוא חלל במבנים אנטומים בתוך העצם המתייחס לרוב לחללים בתוך עצמות הפנים והגולגולת.
בעבר נהוג היה להשתמש בשיניים תותבות לצורך השלמת החיוך. היום כבר לא תצטרך להטריד את עצמך איפה השארת את השיניים שלך בפעם האחרונה. שתל דנטלי הוא אחת המהפכות ברפואת השיניים והוא מתבצע באמצעות תחליף עצם – הרמת סינוס.


איך כל זה קשור? מה זה ? ומתי יש בכך צורך


חשוב לומר שמדובר בפרוצדורה כירורגית שכיחה יחסית אך דורשת מיומנות וניסיון מקצועי. הרמת הסינוס מתייחסת לסינוס המקסילארי הממוקם מעל הלסת העליונה לצד מערות האף ומתחת לארובת העין.
ההליך הינו כירורגי ומטרתו לעבות את העצם בחלקה האחורי של הלסת באזור השיניים הטוחנות כהכנה לקראת שתל דנטלי, אותו השתל שהחליף את התותבות. זו בעצם הגבהה מלאכותית של העצם באמצעות החדרת תחליף עצם ומכאן השם- הרמת סינוס.
זה נדרש במצבים בהם עצם הלסת אליה רוצים לחבר את השתל הדנטלי אינה מספיקה לאורך השתל הרצוי, או דקה במיוחד ויש חשש לחוסר אחיזה של השתל לאורך זמן. מצבים של מחסור בעצם לסת עלולים להיות בעיה מולדת אך לא רק. גם מקרים של פגיעה או חוסר בשיניים עלולים להתחיל תהליך של ספיגת הרכס, מחסור בעצם או דילולה.


הרמת סינוס פתוחה, הרמת סינוס סגורה- מצא את ההבדלים


קיימות 2 טכניקות עיקריות להרמת סינוס- הפתוחה והסגורה. ההבדלים נעוצים בעובי העצם ובכל מקרה ההחלטה על מהלך הניתוח תהיה בידיו של הרופא המנתח לאחר סקירה של צילומים פנורמיים וצילומי סי.טי.
הרמת סינוס פתוחה תתקיים לרוב במצב של מחסור רב בעצם, עצם דקה במיוחד מתחת ל 5 מ"מ. אז מבצעים פתח בעצם דרך חלל הפה דרכו ממלאים את הסינוס בתחליף עצם בתהליך עדין ובטכנולוגיה חדשנית. עם הזמן יחליפו תאי הגוף את תחליף העצם בעצם אמיתית! תהליך זה נקרא קליטת עצם ולאחר מספר חודשים ניתן יהיה לחבר את השתל הדנטלי. מדהים.


הרמת סינוס סגורה ניתן יהיה לבצע כאשר המחסור בעצם הוא מינורי. זוהי פעולה כירוגית מתונה יחסית והיא מתבצעת דרך עצם הלסת להבדיל מהרמת סינוס פתוחה במתבצעת בצד הסינוס. הפתח אותו עושים דרך הלסת ודרכו ממלאים את הסינוס בתחליף העצם, ישמש בהמשך להברגת השתל אל הלסת באופן מיידי וללא המתנה כך ששתל השן ושתל העצם נקלטים בו זמנית.
הפרוצדורה לרוב נעשית בהרדמה מקומית או סדציה עמוקה ללא צורך באשפוז.

תהליך ההחלמה ותופעות לוואי


לאחר התפוגגות ההרדמה ובימים הראשונים יתכנו כאבים. ניתן ליטול משככי כאבים. ביום הראשון יתכן דימום מהאף. נפיחות ושטפי דם ו בצקת העלולה להימשך עד שבוע.
ב 24 השעות הראשונות יש להימנע ממזונות ומשקאות חמים ורצוי לאכול מאכלים רכים.
להימנע מאלכוהול ועישון (גם ככה לא בריא) במשך שבועיים כמו גם פעילות גופנית (למרות שבריא) ולהימנע מכיפוף הראש מטה.
חל איסור על צלילה, טיסה וניפוח בלונים.

דילוג לתוכן